Боядисване с боя Хамелеон

Боядисване с боя Хамелеон

Бояджия с опит в боядисването на хамелеонови бои обикновено може да боядиса отвън средно голям седан с 4 врати с един комплект за кола. Боите хамелеон са може би най-трудните бои за нанасяне и неопитни бояджии обикновено ще се нуждаят от повече боя, за да завършат проекта. За да научите повече за боите хамелеон, прочетете внимателно:
Хамелеоновата боя е направена от издръжливи уретанови ко-реактанти и най-новата технология за променящи цвета пигменти за боя за създаване на траен цвят с невероятна промяна на цвета на достъпна цена. Използването на издръжливи полимерни смоли, висококачествени пигменти и UV слънцезащитни продукти гарантира, че тези хамелеонови боядисващи продукти ще издържат!
Нивото на опит на вашия бояджия с хамелеонови бои ще играе голяма роля в това колко боя се използва и вероятното качество на завършената от вас боя. Цветовете на хамелеона са трудни за рисуване, така че изберете своя бояджия разумно.

Какви цветове да видите в този хамелеон?
Цветовете, които виждате, зависят от начина на нанасяне и вашето лично цветово възприятие. Препоръчваме ви да изберете вашия цвят въз основа на това как изглежда на снимката и видеото, след което се уверете, че е направен тестов панел и го одобрите, преди вашето превозно средство да бъде напръскано. Повече или по-малко слоеве хамелеон върху черното оказват влияние върху крайния цвят, така че може да искате да оцените тестови спрейове с различен брой слоеве хамелеон, за да изберете любимия си ефект.
Боята Хамелеон на прах са експертно формулирани за издръжливост и жив цвят. Произведени сертифицирани производители, продуктите на Хамелеон са обстойно тествани и проектирани да надхвърлят производителността на най-известните марки бои в индустрията.
Повече от 10 години ние работим с пигменти на прах, бои изключително на директни цени на производителите. Нашите клиенти често спестяват стотици или хиляди левове, купувайки своя собствена боя онлайн, а нашите отлични отзиви говорят сами за себе си. С отличните цени и първокласно качество, не можете да сбъркате с нас!
Специална забележка относно фабричните цветове на боята : Поради несъответствия в оригиналния цвят на боята към момента на производителя на превозното средство, тази боя може да не съвпада с вашата съществуваща фабрична боя (дори ако превозното средство е щамповано с този специфичен фабричен цветови код). В резултат на това препоръчваме нашия продукт за боядисване на цялото превозно средство, а не за ремонт на място/панел. Както винаги, препоръчваме да напръскате тестов панел, преди да продължите с боядисването.

ЗАБЕЛЕЖКА : Автомобилните бои, като тези, представени на този сайт, могат да бъдат опасни за вашето здраве и като такива изискват специализирано оборудване и обучение за правилна и безопасна употреба. Тези продукти са предназначени за употреба от професионално обучени бояджии на каросерии с подходящи лични предпазни средства (PPE преди разбъркването им с носителя (биндер или лак)
Колко цвята можете да видите в боите на хамелеона?
Броят на цветовете, показани в боите хамелеон, зависи от човека, ъгъла на гледане, основния цвят, техниката на нанасяне и осветлението. Имахме клиенти, които съобщават, че виждат само два, а други клиенти съобщават, че виждат 10. Най-добрият начин да решите да прегледате видеоклиповете.

Трудно ли е нанасянето на хамелеонова боя?
Да, цветовете хамелеон са сред най-трудните за нанасяне цветове. Ако слоевете хамелеон не са нанесени равномерно, покритието ще изглежда на петна или „мътно“ със светли или тъмни петна или ще има ивици. Уверете се, че използвате само професионалисти, опитни в нанасянето на хамелеонови бои.
Можете ли да смесвате различните цветове хамелеон, за да получите повече „преобръщащи“ цветове?
Като цяло не. Когато различни цветове се смесват заедно, „картинката“ често просто променят цветовете, които виждате, а не броя на цветовете. В много случаи комбинирането на различните цветове прави цвят, който не е толкова жив, колкото цветовете, използвани според самите указания. Не превишавайте дозировката на Хамелеона в носителя. Това ще донесе негативен ефект, ще изчезне някой от цветовете.

Колко боя ми трябва?
Количеството боя, от което ще се нуждаете, зависи от много фактори, включително размера на превозното средство, което боядисвате, каква част от превозното средство боядисвате, кой цвят използвате, вашето оборудване за пръскане и техниката и уменията на вашия бояджия. Най-общо казано, един галон боя (3.780 кг.) е достатъчен за външната страна и стойки на малко до средно голямо превозно средство. По-големите превозни средства или ако боядисвате повече от външната страна и стълбовете ще изискват повече боя. Една доза от 25 гр. обикновено е достатъчна за боядисване на мотоциклети и колички за голф и ще Ви остане резерв. Въпреки това, ако имате голям бус или каравана с много части, може да се нуждаете от допълнителна доза Хамелеон.

Кой прозрачен носител трябва да използвам?
Силно препоръчваме Биндер. Доказано е, че биндера се стича по-малко, но можете да ползвате прозрачен лак ( според джоба си ) На пазара се предлага много и различни биндери и лакове с и без UV защита от повечето, но трябва да знаете, че стандартните перли на прах в т.ч. Хамелеони не се влияят от UV лъчите.
Колко струва доставката и колко време ще мине, преди да получа своя комплект?
Цената за доставка се основава на обявените тарифи на куриерите. Поръчки заявени до 13.00 часа ще бъдат изпратени в деня на поръчката и ще се получат на следващия ден. Максималния срок за доставка е 48 часа, като се вземат предвид почивните и празнични дни.
Повечето поръчки пристигат за 3-5 работни дни, само че може да ни трябват ден или два, за да изпълним поръчката ви по време на нашия натоварен сезон. Не забравяйте да следите входящата си кутия за имейла си с известия за доставка, който ще включва номер за проследяване.
Защо вашите продукти са много по-достъпни от големите марки?
Нашата уникална стратегия за продажби и маркетинг ни позволява да спестим значителни суми пари, като не наемаме национален екип за продажби, който да разпространява нашите продукти. Освен това, ние нямаме големи маркетингови бюджети, базирани на прекомерни разходи за спонсорство на състезания и шоута.

Колко добър е вашият продукт?
Отличен е!
Провеждаме разширено тестване на всяко покритие, за да проверим дали то отговаря на нашите стандарти за издръжливост и износване. Нашият процес е базиран на тестване в реални условия включващо години години на екстремно време. Вижте балюстрадата на първа линия в дясно от Морското казино в Бургас. Единадесет години безупречен вид при условия много тежки за боята: силна топлина и висока солена влажност, мокър замръзващ дъжд и продължително UV излагане.
Винаги сме вярвали, че качеството на нашите продукти е безупречно и много се радваме на успехите на нашите клиенти.
Този продукт отговаря ли на местните изисквания за Летливи Органични Съединения?
Местните изисквания за летливо органично съединение могат да варират в рамките на БДС, така че трябва да проверите при продавачите на биндер и лакове, преди да ги закупите.

Перлени цветове на автомобилната боя
Цветовете на перлената боя се получават чрез комбиниране на специални перлени пигменти с традиционни прозрачни пигменти. Поради начина, по който се създават перлените цветове, повечето хора казват, че имат повече „дълбочина на цвета“ от типичната персонализирана боя.
Подобно на металната боя, перлената боя е популярна персонализирана опция. Ще го намерите на всичко – от шоу коли до чисто нови луксозни SUV.
Перлените бои обикновено са организирани според броя на покритията, необходими за създаването им. Едностепенната перла е едно покритие, докато 3-степенната перла има основно, средно и горно покритие. Имаме огромен избор от перли на отговарящи на тези изисквания.

Хамелеонова боя
Хамелеоновите бои променят цвета си, преминавайки между отчетливо различни цветове в зависимост от това как или къде се гледат. Боята хамелеон се предлага на ограничени серии от нови превозни средства и също е популярна сред ентусиастите по персонализиране.
Обикновено боята хамелеон има 3-5 ясно различни цвята в зависимост от ъгъла на гледане и когато се нанесе правилно боята хамелеон е доста издръжлива.
Добрата новина? Имаме мостри на цветни чипове за вас, за да ви улесним малко.
Поръчването на няколко мостри е добър начин да добиете представа как ще изглеждат цветовете, които ви интересуват.

Какво е Хамелеонова боя и как работи?
Хамелеоновите бои изглежда променят цвета си в зависимост от ъгъла на гледане. Понякога те се наричат „бои с промяна на цвета“ или „бои за обръщане“.
Боята Хамелеон – и технологията зад нея – се използва във всичко – от автомобилни покрития до декоративни домакински продукти до маркери за сигурност на валутата.
В автомобилната индустрия хамелеоновите бои са популярни сред специалистите по персонализиране на автомобили и дори се предлагат на нови превозни средства.
Боята Хамелеон е направена от високоспециализиран перлен пигмент, който разделя светлината на много от отделните й компоненти:
• В зависимост от специалната метална обработка върху хамелеоновия перлен пигмент се постигат различни цветови ефекти
• Боите хамелеон се нанасят на три етапа: тъмна основа, след това слой полупрозрачна боя хамелеон и накрая прозрачен слой
• Специализираният перлен пигмент, който прави хамелеона възможен, беше невероятно скъп, но цената му спадна с времето
По отношение на основния лак не е необходимо да се използва черно – всяко тъмно основно покритие ще позволи ефектът на хамелеон да бъде видим. Въпреки това почти винаги се използват черни основи, тъй като те осигуряват най-висока абсорбция, максимизирайки цветовия ефект в слоя боя хамелеон.
По-светлите цветове на основното покритие позволяват повече светлина да се отразява обратно нагоре и през слоя хамелеон, който има тенденция да надделява върху ефекта на хамелеон и някак си да го „скрива“. Някои професионални художници обаче са се възползвали от този ефект, използвайки го, за да създадат „призрачни графики“.

OEM хамелеонова боя
Въпреки че хамелеоновите бои са се използвали значително при боядисване по поръчка, те не са често срещан цвят на OEM боя. Комбинацията от по-високи разходи, нетрадиционни цветове и високи разходи за ремонт обезсърчи производителите на автомобили да използват хамелеон. Тъй като цената падна, цветовете хамелеон започват да намират своето място в OEM приложенията.
Все пак някои чисто нови превозни средства се предлагат с боя хамелеон. Ford предлага тази боя на две версии на Mustang Cobra, а Porsche очевидно предлага опции за боядисване на хамелеон като част от тяхната програма за персонализиране.

Колко струва боядисване с хамелеон?
Бояджийските работи имат два основни разхода – материалите (включително боя) и труда на бояджията. Безопасно е да се каже, че искате да наемете опитен бояджия, който да нанесе хамелеонова боя върху вашия автомобил, така че ще похарчите няколко хиляди лева, за да работите с добър професионалист. Чували сме за някои работи с хамелеонова боя, достигащи и до по-големи суми.
Въпреки това, една област, която можете да спестите, е върху самата боя хамелеон . Много компании продават боя хамелеон за стотици левове, но не и ние. Нашите бои са достъпни, защото ние сме официален търговец на производителите на перли на прах. Ние можем да предложим една доза перла на прах за боя хамелеон само за двуцифрена сума. Тези спестявания можете да използвате, за да изберете по-скъп и по-добър бояджия.

Бележка за цветовете на хамелеоновата боя
Ние предлагаме няколко различни цвята боя хамелеон, като разбира се крайният цвят варира значително в зависимост от използвания пигмент, техниката на нанасяне и цвета на непрозрачния основен слой отдолу. Цветовите „съчетания“ или групи от различни цветове, които може да показва цвета на боята хамелеон, варират толкова много, че е невъзможно да се обобщи какво е широко достъпно.
Насърчаваме клиентите да преценят любимите си въз основа на вкуса си, а не да преценяват на цвета по името му.

Как да нанесете автомобилна боя Хамелеон
Поради прозрачния характер на хамелеоновия слой, нанасянето на хамелеонови бои обикновено е по-предизвикателно от нанасянето на нормални автомобилни бои:
• Всяка промяна в моделите на пръскане може да доведе до по-дебел или по-тънък филм в дадена област
• Тъй като слоят хамелеон е прозрачен, вариациите в дебелината ще създадат различен цвят в тази област
• Плътните или тънки зони обикновено се проявяват като светли и тъмни петна и понякога се наричат „петна“
Ивици е друг често срещан дефект при пръскане, който виждаме в покритията хамелеон. Ивици се причиняват от лошо разпръскване от дюзата на пистолета или от държане на пистолета твърде близо до боядисаната повърхност (c хамелеоновата боя се нуждае от време, за да се разнесе и отдели, преди да удари повърхността).

Съвети за прилагане на Хамелеон
За да избегнете проблеми с нанасянето на боя хамелеон, започнете, като се уверите, че пистолетът за боя е чист и функционира правилно, като направите пробни удари върху тъмна повърхност.
По отношение на настройките на пистолета за боядисване, има твърде много различни видове пистолети за пръскане, използвани при нанасянето на автомобилни бои, за да покрием всички потенциални сценарии за настройка. Все пак можем да ви дадем добра отправна точка, за да опитате сами някои експерименти:
1. Следвайте препоръките на производителя на вашето пистолет относно входното налягане, но започнете с по-високата страна на препоръката.
2. Ако вашият пистолет има копче за регулиране на въздуха, уверете се, че копчето е отворено докрай. Можете да разберете това, тъй като това ще бъде настройката, която кара най-много въздух да преминава през пистолета.
3. След това завийте регулирането на течността (обикновено в задната част на иглата на пистолета) докрай (по часовниковата стрелка), докато спре с лек натиск с ръка. Направете маркировка върху копчето, за да посочите нулевата позиция на течността, след което завъртете копчето обратно на часовниковата стрелка на един и 3/4 оборота.
4. Настройте пистолета си на 25 см. ширина, когато го държите на 25 см. от панела, който боядисвате.
5. За приложение искате да припокриете последния си удар с 80%, което означава, че при 25 см. ширина трябва да се придвижвате надолу само с 5 см. на всеки удар. Припокриването е критично при боядисване на прозрачни покрития като хамелеонови бои.
На този етап трябва да експериментирате с пробни пръскания и да коригирате настройките на пистолета си, докато не сте сигурни, че го поставяте равномерно и последователно.

ЗАБЕЛЕЖКА : Една от най-големите грешки, които хората правят, е да правят 50%-60% припокриване, мислейки, че правят 75%.
Друга често срещана грешка, която виждаме, е, че хората не „минават отстрани“ на превозното средство и изглежда, че на вратата има пръскане. Като спирате и стартирате средния панел (което е често срещано при типичните автомобилни бои), създавате лека и тежка зона, където се припокривате, докато се движите надолу по автомобила. Това обикновено води до светли и тъмни области, които трябва да се избягват.

СЪВЕТ : Не започвайте шарка в средата на капака, капака на палубата или горната част. Започнете от едната страна, след това го преместете до другата страна. Трябва да внимавате, когато протягате ръка през мокра боя, но когато е направен правилно, този метод предотвратява „ивицата скункс“, която понякога виждате в центъра на качулките и т.н.
Накрая препоръчваме да ограничите потока на течността и да нанесете продукта много леко ( рехаво) върху първия слой. Трябва да внимавате много върху първия слой, тъй като грешките в този слой могат да бъдат трудни за коригиране в следващите слоеве. Някои хора смятат, че е по-лесно да боядисват с по- разреден хамелеон върху първия слой, така че да има повече поле за грешка.

Share this post